En liten teaser.

Fjernet etter enkeltes syting over at PC'en deres klikker. Maken til folk...

Bare litt enkel bildesnekring, men dette er hva jeg gleder meg til altså. Så kan dere andre kose dere i kulda her hjemme.

*

Two down, two to go. Markedsøkonomiens utvikling gikk helt greit, 8 sider om mellomkrigstiden, nedgangstider og Keynes ble unnagjort på drøye to timer, noe som betyr en C eller D for mitt vedkommende. Alt annet vil være en solid opptur eller nedtur, avhengig av hvilken vei det endrer seg...

Var det noen som valgte oppgave 2 i det hele tatt?

Category: | 2 Comments

Lett når man kan det, sa de visst. Men lett når du ikke kan det? Den var ny.

Okei, miss Sophie. One down, three to go. Det er rart det, hvordan man bare fortvila lukker øynene når man får oppgaven og tenker at «oj, dette blir visst ztryk», mens når man kommer i gang viser det seg at det ikke var så vanskelig likevel. Som Benniboy tar jeg ikke seieren helt på forskudd, men jeg har en god følelse av at det gikk nokså bra idag ass. Og det uten å ha åpnet boka på et par gode måneder.

Kort sagt: Det var 20 oppgaver, med fire svaralternativer for hver oppgave (egentlig fem, men "jeg velger å ikke svare på denne oppgaven" var liksom ikke helt det store alternativet), kalkulator var ikke tillat, og jeg fikk ned de åtte første ganske kjapt før det sa stopp. Hoppet over en seks-syv oppgaver, fikk gjort de siste utenom nr. 20, så på de jeg ikke hadde gjort og fant ut at det var ganske lett likevel, og måtte til slutt tippe blindt på spørsmål 20. Magefølelsen sa D, logikken sa B (siden det var lenge siden B hadde vært riktig svar :), jeg gikk for magefølelsen. Så - om ikke jeg har gjort noen grove bom bør det bli 19 av 20. Men som sagt, jeg tar ikke seieren på forskudd.

Det som derimot slår meg, er at jeg ikke har peiling på noe av det her. De oppgavene jeg sleit med, og en god del av dem jeg klarte med en gang også, fikk jeg ikke til fordi jeg ikke aner hvordan man løser dem. Derfor takker jeg mr. G for at jeg er født med et noenlunde sært mattehode, sånn at jeg sjekket svaralternativene mot oppgaven og rett og slett brukte eksluderingsmetoden for å finne det riktige svaret. Lett når man ikke kan det, altså. Det som bekymrer meg er bare at det kommer en eksamen til våren, der man så vidt jeg veit bør vise utregningene...

Rolig, det ordner seg.

EDIT: «Ztryk» var en skrivefeil faktisk. Men hei, så gangster det så ut.

Category: , | 5 Comments

Eksamenstider! O' herlige eksamenstider.

Joa. Nå braker det løs - i morra grytidlig, klokka ni faktisk, er det klart for årets første eksamen. Vi snakker matematikk her, og er jeg forberedt - no way, ikke i livet. Du skjønner, jeg har til slutt kommet i gang med lesinga, men det er ikke matte som er blitt prioritert. Eksamenen i morra er flervalgseksamen, eller det man på godt norsk kaller kryss-av-prøve, og jeg håper at en kombinasjon av solid dose flaks, logisk tenking og en flashback til ungdomsskolen og sekser-tidene er nok til å holde hodet over vannet.

Istedet har jeg fylt hjernen min med markedsøkonomisk historie, og I tell you - når man først kommer inn i det er det ikke så fryktelig grusomt. Kanskje ikke den industrielle revolusjonen, Adam Smith, føydalismen, Joseph Schumpeter, Karl Marx, John Maynard Keynes og Marshall-hjelpen gir deg det helt store adrenalinkicket, men jeg tar altså av. Eller. He-he. Kanskje ikke helt. Men foreløpig stemples det som helt greit.

Adam Smith, litt av en gromgutt.

Ellers ville jeg bare få lov til å si at jeg skal være dødsfornuftig i kveld og legge meg nå, sånn at jeg er våken og opplagt til morgendagens hendelser. Hører du, pappa? Mamma? Folkens? Jeg legger meg...

DU skal få lov til å nevne meg i kveldsbønnen din, hvis du holder på med noe sånt, og om du ikke gjør det skal du få lov til å ønske meg lykke til likevel. På forhånd takk!

Category: , | 3 Comments

Enda en av disse totalt uinteressante oppdateringene.

Og ikke bare uinteressante, men ukloke også. For hva burde egentlig onkel Liam gjøre nå? Med en mappeinnlevering og to eksamener denne uka er ikke blogging et av alternativene, det er helt sikkert. Men har jeg noen gang vært fornuftig? Det begynner å bli en stund siden iallefall.



Det begynner for alvor å dra seg mot jul, om ikke du hadde merka det, det er julelys overalt og jeg har tilogmed kjøpt den obligatoriske sjokoladekalenderen til 10 kroner. Men alt er ikke som normalt, ikke i mitt hode. Det er rart hvor lett det er å droppe juleoppladningen helt når man ikke skal feire den - ikke på vanlig vis. Selvsagt blir det julefeiring, men det blir noe annet når den foregår på stranda i Hout Bay og ikke foran peisen hjemme. Så nei - vår alles onkel har ikke helt fått julestemninga, og sannsynligvis vil den glimre med sitt fravær dette året. Den overnevnte julekalenderen er faktisk påbegynt; jeg startet med luke 24 og jobber meg nedover med 10. desember som mål. Idag ble luke 16 spist opp (greit, ikke luka, men den fattige sjokoladen bak den) - det er seksten dager til jeg pakker sakene og drar. Mmm. Det blir digg. Det er drøyt kaldt nå nemlig.

Kristians ord har grepet meg, og FM-sesongen blir liggende et ørlite øyeblikk på vent. Strengt tatt har vel en dårlig sesongåpning 2009 en god del av skylda - etter opprykket og cupfinaletapet har tilværelsen i Tippeligaen startet i det tråkige slaget, med foreløpig 15. plass - men Odd Grenland kommer garantert sterkere tilbake og knuser alle eksperttips før sesongen er endt. Må bare gjøre unna de fordømte eksamene først.

And I start - right now.

Category: , , | 9 Comments

Where do I go to fall from grace?1

God is in the houses, and God is in my head2 - now my feet won't touch the ground.3 'Cause we live in a beautiful world,4 and God put a smile upon my face,1 so I am sure there must be something more.5

And the sun will shine on this heart of mine,6 so I could write a book7 of all the movements you're starting to make.8 Just look at the stars9 - if I ever want proof, I find it in you.10 You should know that I could never go on without you.11 In a long and dark december,12 lights will guide me home13 - home, where I wanted to go.14 You know I love you so.9

It's such a perfect day.15

1 God Put A Smile Upon Your Face (2002)
2 Cemeteries of London (2008)
3 Now My Feet Won't Touch The Ground (2008)
4 Don't Panic (2000)
5 42 (2008)
6 Daylight (2002)
7 Swallowed in the Sea (2005)
8 A Rush of Blood to the Head (2002)
9 Yellow (2000)
10 Proof (2005)
11 Green Eyes (2002)
12 Violet Hill (2008)
13 Fix You (2005)
14 Clocks (2002)
15 Strawberry Swing (2008)

Category: , | 4 Comments

Land o'hoi! Land o'hoi!

Hmm... lenge siden sist oppdatering nå, fem dager faktisk. På tide nå da, på tide nå. Onkel Liam lever nemlig fortsatt i beste velgående, han sitter ikke innesperret i en hule med gitter foran på en øde øy i Biscayabukta, slik som du kanskje hadde trodd.

Så hva har skjedd siden sist? Hm, ikke mye. Onkel Liam har vært hjemme på Stathelle, onkel Liam har vært med Monica og Kjetil på IKEA og kjøpt seg palme, onkel Liam har vært i Oslo, og nå er onkel Liam sannelig min hatt tilbake på Stathelle igjen. Du er visst hjemmekjær du, sier du kanskje, og jo - kanskje jeg er det, det er da iallefall koselig å være hjemme hos mor og far og samtidig prøve å få lest litt til (sukk, uff, akk) eksamen. Jeg begynner å innse at jeg ikke er noen spesielt flink eksamenleser nemlig, og håper at noen dager i en øde bygd kanskje kan hjelpe. Kanskje ikke, men jeg gir det et forsøk. Kvelden er satt av til å lese.

Nevnte jeg at jeg har kjøpt palme? Jess, det gjorde jeg, jeg nevner det igjen. Jutulveien 29b har glitret med sitt grønne fravær, men nå er den tid over. Og ikke bare det, onkel Liam har sørenmeg også kjøpt juletrepynt, så nå blir det ikke bare palme - det blir julepalme! Og når julen feires på stranda i Cape Town syns jeg ikke det er noen party-brems i det hele tatt med palme som juletre.

En annen ting jeg har kjøpt er denne vakre plata, og fy søren så fin den er. Life in Technicolor ii anbefales, sammen med både Postcards From Far Away, Glass of Water, Rainy Day, Prospekt's March/Poppyfields og IKKE MINST sistesporet Now My Feet Won't Touch the Ground. Buy it, for jebasus' sake, buy it.

*

FANSEN HYLLER SUKSESSMANAGER

Ukjent stjerne tar skienslaget til nye høyder.

Da Odd Grenland-styret i februar i år ansatte den ukjente og uerfarne Liam Fuglset som hovedtrener for laget, var det mange både i og utenfor klubben som satte spørsmålstegn ved valget. Men med ti kamper igjen å spille av årets sesong har Fuglset svart ettertrykkelig på kritikken. Klubben leder Addeccoligaen med to poeng ned til Sandefjord på andre, og med en hengekamp til gode mot nedrykkstruede Notodden. I går styrte 21-åringen klubben til en ny suksess, da semifinaleplassen i cupen ble sikret etter straffespark-konkurranse på Ullevål mot Lyn. Og Fuglset mener ikke at det var ufortjent at det eneste gjenværende 1. divisjonslaget vant.

- Fullt fortjent
- Vi spilte mye bedre enn Lyn, og det var fullt fortjent at det var vi som trakk det lengste strået til slutt, sier treneren til Verdensproblemene.

- Vi ledet kampen to ganger, og jeg skal innrømme at det var forferdelig å se Lyn score to minutter på overtid av andre omgang. Men guttene gjorde en solid innsats, og vi viste at vi ikke kan tas lett på selv om vi er en divisjon lavere enn motstanderen.

Håper på cupfinale
Det er en oppfatning Odd-supporterne deler, som hyller Fuglset nå når sesongen begynner å gå mot slutten.

- Vi har ikke vært overlegne, men vi har dratt i land tre poeng i de fleste kampene. Det er det som teller, og nå har vi vist at vi er fullt på høyde med tippeligalagene også, sier en talsmann for Oddrane Supporterklubb til Verdensproblemene.

- Nå møter vi Viking (serielederen, journ.an.) i semifinalen, og da bør det bli fullt trøkk på Skagerak. Det hadde vært utrolig gøy med en cupfinale igjen.

Hete navn
Fuglset selv bekymrer seg ikke om opprykket kan rotes bort, men er klar over at klubben kan miste mange store navn før den neste sesongen.

- Det er flere klubber som er interessert i spillerne våre. Både Fredrik Gulsvik, Sven Fredrik Stray og Bentley er hete navn, men jeg håper at vi kan beholde så mange som mulig.

Tidligere i sommer ble lagets førstekeeper Arni Gautur Arason solgt til utlandet, for en sum som etter Verdensproblemene erfarer skal ha vært på omtrent 13 millioner kroner. Av de pengene brukte klubben rundt en fjerdedel på å hente Rosenborgs Aleksander Lund Hansen som erstatter.

Førstkommende søndag spiller Odd Grenland mot Notodden på Tinfoss Arena, og med seier der vil telemarkingene ta et stort steg nærmere tippeligakontrakt neste sesong.

Jeg spiller FM 09 serru...

En vakker dag i historien som aldri bør glemmes.

Visste du for eksempel at på denne dagen i 1384, for bare 624 år siden, ble Jadwiga kronet til Kongen av Polen, selv om hun egentlig var en ti år gammel jenteunge? Pussig, pussig. Som tidligere barneskolelærer veit jeg om pent mange ti år gamle jenter jeg ikke ville gitt kongekronen (hva skjedde med at damer, og ikke minst jenter, ble dronning istedet for konge?) i mine verste drømmer, så denne Jadwiga må ha vært litt av et vidunderbarn.

Jadigwa. Kul ass.

Jadigwa døde forresten femten år senere etter komplikasjoner når hun fødte sin førstefødte datter. Ungen døde også. Dersom du skulle lure. Hører du Megan, du var så mye flinkere enn Jadigwa at jeg ikke finner ord. At ikke du er Kongen av Norge og Sør-Afrika er for meg et kjempemysterium.

Vent. Jo. Da måtte Pablo ha blitt dronningen. Det er nok best for alle at det er som det er.

Nok om det. Skulle gjerne dratt frem flere fantastiske historiske hendelser, men utenom spanske conquistadorer, hengninger i Canada, oppfinnelser av LSD og det første SARS-utbruddet i Kina er det lite som har skjedd denne dagen. Jo, for 21 år og 6 dager siden ble verdens kuleste onkel Liam født. Nei, vi snakker ikke om Liam Gallagher.

Det som derimot har skjedd - idag - er at den nevnte onkelen har vært med å filme, samt banket Christer og lillebror Preben i FIFA 09 (sammen med Christers lillebror Joachim var vi et fantastisk team, som tok en overlegen seier selv da vi var Hull og vatnissene var Manchester United). Jeg bare nevner det - jeg har aldri spilt FIFA 09 før.

*

Nå sitter jeg og prøver å hjelpe den samme hjernedøde lillebroren som har mattetentamen i morra (tror han!). Gutten har problemer, stakkars, og med en storebror som fikk 6'er på samme tentamen i sin tid er det jo bare fair&square at jeg hjelper litt. Stakkaren kommer til å få problemer når han kommer til videregående. Hi-hi. Jeg gleder meg.

Jeg begynner å få vom.

Jeg kødder ikke med deg, magen formelig etser ut. Hadde du ikke visst bedre skulle du trodd at det lå et utall mange ølbokser nedi der, men det gjør det jo ikke, så gudene vet hva det er. Jeg må slanke meg, det er det jeg må. Onkel Liam må slanke seg.

Egentlig, så tar jeg det ikke så voldsomt tungt ass. For egentlig, egentlig, er jeg ikke så voldsomt feit heller. Men hei - hva er vel en 21-årskrise uten litt selvbildehysterier?

*

Anywho, jeg er hjemme i Bamble igjen. I forrige post skrev jeg at jeg hadde fri i helga, det hadde jeg definitivt ikke, idag har jeg sliti seks timer på jobb. Jeg mener - se to og en halv fotballkamp og skrive artikler om dem, uff for en drabelig møkkajobb jeg har. Uffameg. Livet er hardt. POENGET, dersom det var ett, var at jeg ikke fikk dratt hjem i går, og satte meg heller på første tog etter jobben idag. Dermed er ikke onkel Liam hjemme før nå, og nå må han snart legge seg, for han skal tidlig opp og filme i morra. Filmstjerner, dere veit, vi må tidlig opp for å spille inn millionene våre.

Apropó millioner: jeg skrev jeg skulle fortelle om hvordan pokeren gikk, hvis det gikk bra. Det endte med en finfin tredjeplass, fortsatt av 180. Beklageligvis var det ikke store innsatsen med i spillet, men jeg tjente da 80 dollar eller no sånt, og det er jo mer enn ingenting for en fattig stakkars student. Hva, var det du ikke filmstjernemilliardær onkel Liam? Vent, jo... Hmm... Nå går det rundt for meg.

Den minste lillebroren min (jeg har bare en, så han er jo den minste, selv om han har blitt høyere enn meg nå) maser om å spille fotball nå. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men hos familien Fuglset er det altså vanlig å dra og spille fotball halv ett om natta. Nevnte jeg at alle andre enn meg er adoptert? Inkludert fattern og muttern? Egentlig er jeg sønnen av en sjeik i Kuwait, I shit you freakin' not.

Salaam duniya! ()

Mayn likhna yeh akaylaa taraf batana Dina woh mayra urdu hay behtareen kunwan.

Dina.

*

Der fikk du den, Dina! Lett når man kan det...

Ohyeah, det nærmer seg helg, og for første gang på lang tid har onkel Liam fri denne helga. Dermed bærer det hjem til Bambleland til filming og bandøvelse(?) og mor og far. Det blir hyggelig, kan du tro.

Uka i Oslo avsluttes, etter å ha vært hos Madeleine i kveld, med et godt og gammeldags slag poker hos PokerStars. Det blir vel kanskje feilaktig å kalle det gammeldags, i og med at PokerStars kom til for bare syv år siden, det skal du uansett ikke bry deg så mye om. Nå datt internett akkurat ut, men før det lå jeg på en fin 6. plass av 180, og med en plass blant de ni beste sier jeg meg fornøyd. Bryr du deg? Pent lite sier du, jeg gir deg en liten oppdatering i morra uansett jeg. Hvis det gikk bra, vel og merke.

Achhchha raat! ()

Category: , , | 3 Comments

The english way, they said, was the best way.

No, I ain't gonna write in english from now on. Relax, take it easy. I've not served in the army, I rather watch tv than join the constitution day parade, I dislike the national football team nowadays - but still I am a norwegian, in flesh and blood and pacemakers. But requests must be answered, that's obvious. And a request to do the blog in english makes my blog english, at least for one post. You see, uncle Liam is quite fantastic in that kind of ways - ask for english, he does it in english, ask for german, he does it in german, ask for urdu, he does it in urdu.

*

Anyways, uncle Liam has become uncle for the fourth time (as you may have read in the last couple posts), and I simply love it. Nathalie is so freakin' cute, and I look so insanely forward to the South African trip with her. It's 28 days to go now. Whoa. It'll be amazing. Nathalie and uncle on tour. Watch out, everyfreakinone. Before that I've got not one - and not two - and not even three - but four exams to do, which I really ain't looking forward for, so I better start reading. Economy, maths, jeez... Pray for me, would ya?

*

Hey, I didn't like my english writing at all, really. I quit now, sparing you for a lot of bored info. My 316 billions of american readers can leave a comment here, maybe I'll change my mind.

PS: I didn't mean that urdu-thing. Please don't ask me, would you?
PPS: 4 weeks. 28 days. 672 hours. 40320 minutes.
PPPS: Prison Break is soooo amazing...
PPPPS: I'm going to South Africa with my niece (and a couple of others). Did I mention that?

Category: , | 3 Comments

Greater things have yet to come.

Category: | 3 Comments



Takk Menika, Christian og Marie - for en fantastisk kveld. Takk for nydelig mat, for en perfekt gave, for at dere er de dere er. Jeg tuller ikke når jeg sier at dette har vært den beste bursdagen jeg har hatt noensinne. Fordi det går opp for meg hvor sinnsykt heldig jeg er, som har de beste søskna noen noensinne kunne ønske seg.

Takk mamma og pappa, jeg lurer på om dere noengang fatter hvor glad jeg er i dere. Dere ber for meg hver eneste dag, dere ligger våkne om natta og lurer på hvordan jeg har det. Prebs, du er forbilde ass, jeg gleder meg til å dra på tur med deg.

Takk til så sinnsykt mange for telefoner jeg har fått, takk for meldinger, takk for hilsner på Facebook.

Og takk til Pål og Megan, som har gitt meg den beste gaven jeg kunne drømt om.



Jeg er så drøyt takknemlig, for alt du gir meg. Hver eneste dag. Om jeg kan gi noe tilbake vil jeg gjøre det. Alltid.

Se! Se! Se!



Og guess what? Jeg har sett henne, som den aller første besøkende...! Storebror var nemlig så sulten at han spurte om jeg kunne skaffe ham en burger. Dermed fikk jeg sneket meg opp på rommet deres og vært en fin liten halvannen time sammen med mor, far og datter.

Søta lå i fanget til pappan sin når jeg kom inn, og hadde hun visst hvor stolt pappan (og onkelen!) var akkurat da hadde hun våknet og sagt til ham "slapp av a pappa, glad for å se deg også" tror jeg.

MEN hun var bare den gullungen som lå der og spiste litt på fingrene sine.

Merker jeg gleder meg til dagene og ukene og månedene og åra framover ass...!

PS: Oppfordringen når det gjelder å gratulere gjelder ennå. TAKK Dina og Madeleine - Dina, gled deg!
PPS: Tomorrow is twenty-one.

Category: | 5 Comments

Onkel? Onkel Liiiam?

Vóila! Da var det gjort, en uke og vel så det før tida. Jeg ble lettere overraska da mamma ringte meg på jobb og fortalte at jeg var blitt onkel, jeg mener - jeg hadde jo egentlig forberedt meg på at jenta kom til å vente til dagen før vi skulle til Sør-Afrika eller enda lenger bare på pur. Men neida, denne ungen er verdens greieste, det skjønner du med en gang. Fy feite. Denne vakre dama og hennes veldig ålreite type er de beste. Nå venter det søvnløse netter og bleieskifting Pablo, det er bare å venne seg til det. Jeg derimot, jeg skal bare være verdens kuleste onkel og skjemme henne skikkelig bort. Hi-hi. Dette er fett.

Hadde Nathalie (hvis det blir Nathalie da, det er forsåvidt opp til foreldra) venta... hm, si rundt et halvt døgn, så hadde hun hatt bursdag på samme dag som onkelen sin. Like greit kanskje, så har vi hver vår dag som vi kan feire sammen likevel. Fin deal. Du virker som et geni, søta.

Anyways, nå har du TO grunner til å sende meg en gratulasjonsmelding eller -kommentar i løpet av det kommende døgnet. Jeg syns ikke du bør la være. Bursdag og onkel, to ting på en gang, det er nesten som kinder-egget. Mangler bare sjokoladen.

Bildet jeg har av kidden og moren hennes publiseres med en gang jeg har tillatelse fra foreldra, vær du dødssikker!

Category: , | 3 Comments

Why do I feel so embarrassed, miss Spencer?

Vel, Spencer var tatt helt ut av sammenhengen. Diana døde for elleve år siden. Nok om det. Faktum er at jeg faktisk er fryktelig flau, av en eneste grunn: Jeg dukket opp syv timer for tidlig på jobb idag. Stakkars Liam trodde nemlig han hadde morgenvakt hos Nettavisen, men det stakkars Liam ikke visste var at det er svært uvanlig at vikarer får morgenvakter på hverdagene. LØRDAGER, derimot, og SØNDAGER - da er det mer normalt, som tilfellet er for stakkars Liam denne helga. Stakkars Liam. Han skjønner ikke alt, han.

I morgen er det jobb altså, og jeg gleder meg faktisk skikkelig. Dagen kommer til å inneholde en telefonsamtale til Japan for å snakke med en fin ex-odder, og jeg skal til Youngstorget for å sjekke tempen før cupfinalen på søndag. Tenk så kult a, bare gå rundt på torget der med blokken i hånda og intervjue dem det faller meg inn. Whoa. Life is a highway, I'm riding all freakin' day.

På kvelden tar jeg turen til Drammen og Dina og Mariannes lenge ettertraktede bursdag. Det blir stas ass, så lenge jeg blir henta på togstasjonen. Blir jeg ikke det tar jeg det ille opp.

Ja, Dina, det er en advarsel.

*

NÅ skal jeg sette på en ny episode Prison Break - jeg er totalt hekta. Samtidig skal jeg få i meg en dødssunn kveldsmat (no kidding, på veien hjem kjøpte jeg grove rundstykker, bananer, melon og eplenektar!) før det blir kvelden på stakkars Liam. Og dagen igjen klokka seks i morra tidlig. Stakkars Liam.

Stakkars Liam.

Propekt's March

Whoa. Om femten dager gir Coldplay ut sin åtte-spor lang EP, Propekt's March, og det er vel unødvendig å si at jeg gleder meg.

Nå er det likevel sånn at spente Liam har fått høre deler av låtene allerede nå, ved hjelp av Coldplays fantastiske Facebook-application, og wow - jeg gleder meg ikke mindre! Life in Technicolor ii, for eksempel, er åpningsporet fra Viva la Vida med tekst denne gangen, og jeg er stunned. Målløs. Uten ord.

Now my feet won't touch the ground.

*

Dina har bursdag idag, og jeg lovte henne å gratulere henne på bloggen.

Dina, du er pretty amazing, det eneste kjipe med deg er at du begynner å dra så sinnssykt på alderen. 21 år er ikke bare halvveis til 42, det er en tredjedel til 63, og når du er 63 - da er du pensjonist! Det er sørenmeg ikke lenge til du sitter i rulatoren og minnes gode gamle dager, da livet var fint og du feiret bursdag i Drammen med deg og vennene dine. Men ingen fare - da kan jeg være aldershjemskameraten din, også kan vi spille sjakk og se på "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu." Det blir kjekt, skal du se.

Grattis med dagen a!

Dina er forresten hele 4 dager eldre enn meg, hvilket skulle fortelle den med sekser i matte at det ikke er så veldig lenge til Liam selv får grått hår og høreapparat.

PS: Osam... Obama ble president forresten, in case du ikke hadde fått det med deg.
PPS: McCain var fortsatt den kuleste, selv om Sarah Palin ødela alt.
PPPS: Om seksten år stiller jeg til valg. Vote For Fuglset!

Valgnatt, dere. Det er valg!

4. november. Det er 108 år siden det første undergrunnssystemet i verden åpnet i London, mens for bare 13 år siden ble Israels statsminister Yitzhak Rabin skutt og drept i Tel Aviv. Det du ikke får vite av Liam er ikke verdt å vite.

Dagen idag er også av historisk betydning, virkelig. Folket på den andre siden skal velge deres neste president, og alt tyder vel på at det er mister Osam... obs, Obama - som blir valgt. Hvem jeg ville stemt på er et åpent spørsmål, men for å være ærlig tok John McCains fantastisk selvironiske opptreden på Saturday Night Live innersvingen på meg. For en fantastisk type!

Innslaget ser du faktisk akkurat her.



Uansett hvem som vinner kommer Norges Minste Menighet (som består av Josva og meg foreløpig) til å holde valgvake i Jutulveien 29b denne natta. Tilgi meg Marie, men dette skjer ikke hvert år. Hvert fjerde for å være nøyaktig.

Akkurat nå er Rebecka sammen med oss, vi hører Backstreet Boys-sanger og mimrer tilbake til gode gamle dager. Men snart braker alvoret løs, og meg og Josva benker oss foran TV'en.

Prates!

Klokka er over tolv. Jeg skal legge meg nå, Marie.

Liam ble ikke onkel idag gitt. Ikke ennå. Jeg veit det er to uker igjen, men når Chris og Joachim kom ut to måneder for tidlig og ble verdens kuleste - hva er vel to uker da? Anywho, du skal slippe å høre meg mase om det i to uker til, du finner mye greiere info hos mammaen selv. Du oppdaterer Megan, det er jo fantastisk! Nå mangler det bare at Pål... og pappa... og Preben følger etter.

Josva har fått meg hekta på Prison Break, tre år for sent. Vi har sett piloten og episode to i kveld, og det er ikke umulig at det blir en prisonmaraton fremover. Dersom du skulle lure. Det gjør du ikke, naturligvis, men nå veit du det iallefall. Om du er kin er det bare å komme, så kan vi se Prison Break sammen - du og jeg.

*

Hør på denne låta før du legger deg a. You're the loved one.

Homey and the Moon. Du veit hvem du er.

Mmh. Jeg har virkelig verdens kuleste nevøer. Sitater som "Du er jo ikke singel du Marie, du har jo Rolf" (om storesøster og hennes Volkswagen Golf) og "Whoa, jeg vant 25 kroner på flaxloddet! Da har jeg råd til å betale gjelda til Reid-Arne!" lyser opp en ellers ganske lys hverdag ytterligere. Gutta har bursdag på onsdag, måtte de leve til de blir 100 år. Minst.

Hvilket minner meg på at jeg kan bli onkel egentlig nårsomhelst nå. Megan har termin om to uker, men hei - alt kan skje i løpet av de to ukene, eller hva? Bare du får gjort deg ferdig sånn at søta kan joine oss til Sør Afrika går alt fint, Megs.

Knips. Marie og meg har en gjensidig forpliktende avtale som innebærer at jeg skal legge meg innen tolv. Which means litt kvekdsmat nå, sånn at jeg rekker å overholde min del av dealen. Capeezh.

*

Honey and the Moon

Remember when we first met
and everything was still a bet
in love's game
you would call; I'd call you back
and then I'd leave
a message
on your answering
machine

But right now
everything is turning blue,
and right now
the sun is trying to kill the moon,
and right now
I wish I could follow you
to the shores
of freedom,
where no one lives

We're made out of blood and rust
looking for someone to trust
without
a fight
I think that you came too soon
you're the honey and the moon
that lights
up my night


Joseph Arthur // Honey and the Moon.

Mmm... Nytrakta kaffe. Mat fra Deli. Seks kuldegrader ute. Varmt og behagelig inne. Canal+/Nyhetskanalen. Ingen andre på jobb. Mmm...

Ha en fin dag a!

Category: | 2 Comments