Den kom i 2009, 2008 var intet unntak, og 2007 var året som moroa begynte:

Det er på tide å oppsummere året 2010. Alfabetisk, fra A til Å. Så - når det er gjort - kikker vi framover. The best is yet to come, don't you forget.

Er du klar?

A
Vel, for å begynne med det første: Det er én låt som for alltid vil minne meg om 2010. Som er fantastisk fin, og som du forhåpentligvis får høre i en ny versjon på et album om en liten tid. Som selvsagt er ARMS OF FAITH, og som du kan laste ned helt gratis her.

B
Sommeren 2010 var jeg for andre gang forlover i et BRYLLUP, nemlig Josva og Nora sitt. Veldig stas, og om ganske nøyaktig én uke setter jeg meg med lillebror på flyet til Qatar Airways for å være forlover for tredje gang, denne gangen i Sør-Afrika. Og jeg gleder meg!

C
Noen måneder senere dro fatter'n, kid bro og jeg på en veldig ålreit weekendtrip til Tyskland. Noen ganger er det fantastisk å sette seg i bilen og bare kjøre mens man hører på lydbok og eter digg, og på veien til Tyskland treffer man jo noen dansker også. Uansett, på vei hjem igjen var vi innom CITTI GROßMARKT i Flensburg, og vi fikk handlet fra oss.

D
Jeg trodde ikke jeg skulle klare det, but I did: Hver dag i to måneder var jeg oppe tidsnok til å være i DAGSAVISENS lokaler i Christian IVs gate klokka ni om morgenen. Som praktikant. Det var til tider gøy, til tider slitsomt, men uansett veldig lærerikt.

E
I november/desember hadde jeg ter EKSAMENER; en journalisteksamen, en gruppeeksamen og en strategieksamen. Jeg trodde jeg skulle klare den første, jeg håpet at vi ikke strøyk på den andre, og orket ikke engang å lese på den tredje, fordi jeg visste jeg ville stryke. Den første gikk ad dundas da det dukket opp en modell jeg aldri hadde hørt om i eksamensoppgaven, og jeg innså at jeg kunne risikere å stryke på alle tre. Resultat: Henholdsvis C, B og D. Og jeg er en lucky bastard.

F
Det er så mange gode folk rundt meg, så det er egentlig urettferdig å hente opp noen navn, men her kommer ett. FYLLY. Kid bro, som jeg alltid krangla med før. Nå spiller vi i band sammen, skal innta verden, og flyr i 36 timer og tar en uke i Cape Town for oss selv. Lillebror, digger deg!

G
Hele dette året har jeg hatt et mål, nemlig å slutte med snus. Det er ikke så lett, når GENERAL EKSTRA STERK PORTION fortsatt viser seg fram fra sin beste side i snusskapet. 2011 it is!

H
Det er ikke lenger sjeldent jeg ikke sover alene i kåken, som offisielt er blitt omdøpt som HOTEL MANGLERUD. Enkelte er mer stamgjester enn andre, men alle er velkomne i 2011 også.

I
Det finnes visse steder som er spesielt bra å oppbevare seg, og i 2010 har det gått mer og mer opp for meg at INTRO er et av dem. Nå også med fantastisk webside.

J
Året rundes som oftest av med JUL, og 2010 var intet unntak. Det er bare det at jeg sannsynligvis har hatt den beste julen av alle i verden i år. Hele familien hjemme hos mutter'n og fatter'n (savnet Ida, dog), som varter opp med sykt digg mat og julehjem. Lange spillkvelder, hvitt landskap ute, fantastiske presanger - gleder meg til neste år allerede.

K
Denne sommeren var fantastisk. Ikke fordi det var så veldig fint vær, og ikke fordi jeg fikk så mye glede av det som var av fint vær heller, men fordi jobben min er å følge med på noe jeg elsker. Fotball-VM i Sør-Afrika var tidenes VM, og K'NAAN lagde tidenes VM-sang.

L
Seks år var det en berikende del av livet mitt. 24. mai 2010 så jeg siste episode av LOST sammen med en nydelig gjeng, og det var ganske vemodig. Nå gleder jeg meg bare til å se hele herligheten på nytt.

M
2008 var Coldplay, 2009 var U2 - men dette året var det METALLICA som ga meg den største konsertopplevelsen (ved siden av våre egne konserter, selvsagt). I gymsalen på Fornebu, sammen med Egil og Magnus. Deilig. Og jeg er ikke engang fan.

N
Også i 2010 var jeg av og til å finne på NYDALEN, og jeg må bare innrømme at de tre åra på BI alt i alt har vært gode - på tross av at oppmøtet på skolen har vært så som så. Det er fortsatt (minst) et halvt år igjen av skolen, og uansett kommer jeg til å være på Nydalen de fleste tirsdagene i 2011, for å spille cageball med kolleger og ukjente. Fint sted, det, altså.

O
Apropos ukedager; ONSDAGENE i høst har vært et lite høydepunkt. To fantastiske mennesker på Ryen åpner huset sitt, enda flere fantastiske mennesker kommer på besøk, og vi har det veldig, veldig kult sammen. Det er et konsept som kalles Life, og jeg liker det veldig godt.

P
Som du skjønner, og som jeg allerede har nevnt, er jeg omgitt av så mange bra mennesker, eller PEOPLE, som jeg kaller det (for å få det til å passe inn på P'en). Ingen nevnt, ingen glemt. Men jeg er takknemlig overfor alle sammen. Planen er å bli enda bedre kjent med dem i 2011, pluss å bli kjent med flere. God plan, høres det ut som.

Q
Denne er alltid tricky, spesielt siden jeg har et prinsipp om ikke ha samme stikkord som er blitt brukt i tidligere årsmeldinger. Men på nyttårsaften satt jeg på samme bord som Yuly og Melissa, som er fra Colombia. Jeg er ingen kløpper i spansk, for å si det mildt, så det gikk mye i ¿QUÉ PASA?

R
Oh no, I haven't forgotten. Februar, en svært nødvendig tur vekk fra snøen og kuld i Norge. Veien gikk selvsagt til ROMA, og det var en veldig ålreit tur, det også. Turer pleier som regel å være det.

S
Denne bokstaven er enkel i år. I mars dro jeg hjem til Bamble for en engangsopptreden med et band som lillebror hadde snekret sammen. Ti måneder senere er SHOW CHAMPA klare for å pøse på med musikk som verden sjeldent har hørt maken til. På den positive måten, vel og merke. Sjekk oss ut her, her og her.

T
Help others achieve their goals. By achieving yours. I 2010 så TRUSTED CITIZEN dagens lys, og jeg anbefaler deg å sjekke det ut - når du får en invite, så klart. Dette er nemlig et veldig kult konsept.

U
Helt siden julaften 2009 har jeg visst at jeg snart skal til Sør-Afrika, men «snart» er et relativt begrep. Gjennom hele året har 19. januar 2011 virket UENDELIG LANGT fram i tid. Nå er det én uke til.

V
Hvordan er det mulig å oppsummere 2010 uten å dra med VULKANENE? Island lot oss altså unngjelde for deres egne økonomiske inkompetanse, og sendte aske ut over hele Europa som gjorde at flyene ble satt på bakken. Bare ikke gjør det om en uke, så er jeg fornøyd.

W
En annen nyhetssak som preget året var selvsagt WIKILEAKS. Personlig foretrekker jeg fortsatt Wikipedia framfor Wikileaks, men så er jeg da heller ikke ferdig utdannet journalist. At Assange må i fengsel, synes jeg uansett er for drøyt, med mindre han faktisk har voldtatt disse svenske blondinene. Jeepz, nå merker jeg at jeg blir useriøs her.

X
Vanskelig bokstav, men Liam ordner saken: Januar startet året med å kaste meg ut av min egen kåk, da ikke kjent som Hotel Manglerud, men som kåken - for min egen versjon av X-TREME MAKEOVER HOME EDITION. Badet skulle liksom pusses opp på borettslagets regning, men det kostet meg fortsatt 20.000 spenn. Men noen morsomme episoder ble det.

Y
Hm. Jeg har brukt endel YOUTUBE gjennom året. Jo, jeg har det. Det er jo alltid en slager når flere enn ett menneske er samlet, å sjekke de morsomste videone på YouTube. Kommer ikke utenom, liksom.

Z
Denne er fæl, skikkelig fæl. Jeg kommer virkelig ikke på hva bokstaven Z forbinder meg med 2010. Men jeg kan meddele at ZVETOMIR TCHIPEV fortsatte sin karriere som midtbanespiller i kypriotiske Nea Salamina dette året. Det er helt sant.

Æ
Nå sliter jeg skikkelig, ingen tvil om det. Men vi fortsetter i samme spor. Fra 1. januar i år ble ÆDEL TVERRÅEN en viktig brikke i Urædd (herre min hatt, så kommer jo æ-ene på rekke og rad). Alle fra Grenland med en viss fotballinteresse vet hvem Ædel er, og det er bare å ønske superspissen lykke til videre i 2011.

Ø
Hotel Manglerud, som er nevnt tidligere i posten, befinner seg forresten i bydel ØSTENSJØ, som er en fryktelig fin bydel på alle mulige måter. Litt mange pensjonister, kanskje, men det er bare hyggelig.

Å
Og vi runder av med å melde om at ÅLBORG er en av byene jeg har vært i (eller i det minste kjørt forbi) dette året. Beklager kvalitetsglippen mot slutten, men det er sånn det går når man har så mange unødvendige bokstaver i alfabetet.

Godt nyttår, noen dager på etterskudd!

Category: | 3 Comments

3 comments to “2010 - for siste gang”

  1. Du skrive så bra William!! Gleder meg til masse koselig dager sammen i SA:) Klem fra oss

  1. Hei.

    Kom tilfeldigvis over denne siden da jeg lette etter informasjon om Citti Markt i Flensburg, min tidligere arbeidsplass. Alltid hyggelig å lese om nordmenn som finner veien innom der.

    Jeg har forresten en egen side der jeg forteller om Flensburg og til og med om Citti.

  1. Reagerer litt på at jeg ikke er nevnt, men greit nok!
    Haha, neida! Det virker som om du er fornøyd med 2010, og det er så godt å lese :D