Etter en uke i Roma har vi blitt like godt kjent med gatene i byen som våre egne bukselommer. Spør meg hvor Piazza Venezia, spansketrappen eller Trinity College er - og jeg gir deg førsteklasses veibeskrivelse.

Les andre del av Roma-posten her.

Anyways, hva kan vi si om disse italienerne?

Vel, de er i alle fall ikke spesielt BESKJEDNE når det gjelder plasser på t-banen, eller METROEN som den heter her. Neida, så fort en plass blir ledig, kaster de seg over den som om det var livet det sto om. Og det er det gjerne også, siden det er så drøyt FULLT på disse metroene.

- Si svergar!
- Eg svergar, bror.

(intern)

Når vi endelig kommer oss ut av metroen, oppdager vi at Roma er en nokså spesiell by - det er ikke vanskelig å se for seg at det var en metropol for drøye 2000 år siden også. Overalt er det gamle BYGNINGER og PLASSER; Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, bare for å nevne noe.

Rundt hvert eneste hjørne dukker det opp bygninger som alene ville vært hovedattraksjoner i Oslo by, men som i Roma blir helt glemt fordi det finnes noe enda stiligere rundt neste hjørne.

- Si svergar!
- Eg svergar, bror.

(intern)

Videre tar vi en titt på AVISENE i byen - ja, vi besøker til og med redaksjonen i Romas nest største avis, La Repubblica, den eneste blekka i dette landet som er kritisk til THE ONE IN CHARGE, Mr. Silvio.

Det at den er Romas nest største avis sier forresten ikke så mye; den har så vidt flere lesere enn VG i et land med mer enn ti ganger så mange innbyggere som vårt eget. Hva de bruker avisene til her, kommer vi tilbake til senere.

Men som vi ser av bildet er det en nordmann som er i fokus, her også. Nei, det er ikke Gerd Liv Valla det er snakk om.

Anyways; hva med utelivet? Vi bestemmer oss for å sjekke det ut, og havner på tidligere nevnte TRINITY COLLEGE. Gutta, må sies, jentene liker visst å ta kvelden tidlig.

Det ender selvfølgelig i katastrofe, og enkelte av hotellrommene lukter ikke bare roser den kvelden. Men alt er likevel ikke helsvart:

a) Alle kommer seg helskinnet hjem, selv om noen blir sendt hjem med taxi i en tilstand som ikke bør være forsvarlig å sendes hjem i.

b) Andre skaffer seg date med servitøren, som visstnok blir forvandlet fra søt til pen etter hvert som timene går. Dog uten å møte opp på selve daten.

c) Alle er enige om at Trinity College tross alt er en SUKSESS.

Og i all beskjedenhet er det dessuten ikke tvil om at noen reddende engler for spyglade nordmenn kommer godt med på kvelder som dette.

FORTSETTELSE FØLGER.

Category: , | 0 Comments

0 comments to “Roma, kort sagt (del 1)”