...it's Christmas time, there's no need to be afraid...

Det er desember! Første adventslys er allerede tent, kjøkkenet forbereder seg på å bli invadert av bakevarer - mens blogspotten teller ned til jul med sin egen, lille julekalender.

Fram til julaften får du nemlig presentert de 24 beste julelåtene i onkel Liams øyne. Dette er låter som skrur opp julestemningen med én gang jeg hører dem, og de fleste av dem har blitt spilt om og om igjen på iTunes i flere desembere på rad.

Det er selvsagt ikke lett å verken plukke ut eller rangere de 24 beste julelåtene (låtene kommer selvfølgelig i rekkefølge etter hvor godt jeg liker dem, med favoritten på selveste julaften), så legg gjerne igjen en kommentar dersom du er enig eller uenig av valget!

Okei - da starter vi, da.


1. DESEMBER:

BAND AID 20 - DO THEY KNOW IT'S CHRISTMAS?

I 1984 skrev Bob Geldof og Midge Ure denne nydelige låta, for å samle inn penger til sultkatastrofen i Etiopia det året. Med artister som Sting, Bono, George Michael og Phil Collins med seg ble singelen en gigantsuksess, og forble den bestselgende singelen i UK fram til 1997.

Til 20-årsjubileet for singelen, tok imidlertid Chris Martin initiativet til å lage en ny versjon av låta. Både Geldof og Ure tente på idéen umiddelbart, og det er denne versjonen jeg altså har hørt mest av. Åpningslinjene av Coldplay-Chris er jo rett og slett magiske...



Spotify: Klikk her!

1 comments to “Adventskalenderen, 1. desember”

  1. det jeg var ute etter, takk