Det anbefales å sjekke ut de offisielle hitlistene i England til helga. Nei, dette er ikke en aprilsnarr.

Det finnes et band i denne verden som jeg har hørt mer på enn de fleste andre band; som har betydd mer for meg enn de fleste andre band.

Nei, det er faktisk ikke Coldplay det er snakk om, men et annen fantastisk ett.

Fornyelse
I 1992 ble det nemlig startet en musikkgathering i den lille byen Littlehampton i England, hvor det ble spilt musikk til ære for den guden som noen av innbyggerne i byen trodde på. Gatheringen, som var én gang i måneden, trakk bare flere og flere folk, og til slutt valgte de fem gutta i bandet å satse på musikken på heltid.

Resultatet ble Delirious?, som ga ut sin første kasett i 1993, og holdt på i 17 strake år - helt til deres siste live-plate gis ut dette året.

I løpet av den tiden har de solgt millioner av plater på begge sider av Atlanterhavet, opptrådt på en fullsatt Wembley Stadium, turnert sammen med blant andre Bon Jovi og Bryan Adams - samt blitt intervjuet av en journalist ved navn William Fuglset.

Delirious? brakte rett og slett lovsang videre fra å bestå av mye gammel, traurig musikk, til å bli moderne.

På tross av suksessen har ikke Delirious? blitt noe stort navn i mainstreammarkedet. «King of Fools», albumet fra 1997, var riktignok inne på Topp 20-listen i England, men det ble med det. Grunnen var antakeligvis fordi bandet var for kristent.

Inntil nå.

For bare hør på dette klippet fra The Official Chart Update på BBCs Radio One denne uken:

Number One?
Dette er ikke den offisielle chartlisten, for som programleder Greg James forklarer: Det er mer som pauseresultatet å betrakte. Den offisielle listen kommer på søndag, men onsdagens chart update gir ofte en god pekepinn på hvordan søndagens singelliste vil se ut.

Og her befinner altså Delirious? seg på en sjetteplass.

Og du skal ikke se bort fra at flere laster ned låta fram til søndag morgen, slik at History Maker klatrer enda høyere.

Til sammenligning: Coldplay, bandet som av mange kanskje betraktes som det største i verden akkurat nå, fikk sin første nummer 1-hit med Viva la Vida i 2008 - ni år etter debuten, og med 13 utgitte singler i England fra før.

Jeg heier på Delirious? akkurat nå, og skulle gjerne kjøpt låta dersom jeg hadde hatt UK-tilgang på iTunes. Om du har det, vet du nøyaktig hva du har å gjøre.

Dersom du skulle være interessert i å høre hvordan Topp 40-lista i England ser ut akkurat nå, er det bare å høre på dette sammendraget:

Category: | 0 Comments

0 comments to “The Number One Easter Mission”