I kveld vil dagboka snakke om en fantastisk idrettsmann. En mann som har vist seg gang på gang å være best når det gjelder. En mann som i det Herrens år 2006 vinner sitt fjerde OL-gull, 14 år etter at han vant sitt første, i Albertville, 1992. Vi snakker selvfølgelig om Kjetil Andrè Aamodt, mannen som i dag vant super-G`en i Torino, 13/100 sekund foran Hermann Maier. En prestasjon som ikke blir mindre av at mannen for seks dager siden ble kjørt fra alpinløypa i ambulanse med et ødelagt kne etter utforen. Dagboka bøyer seg i støvet. Nå har gullungen sagt at han vil kjøre en sesong til, og vi applauderer. Utforgullet skal jo tas, det og. Vancouver 2007. Gled eder.

Men dagboka glemmer ikke Lars Bystøl heller, som fulgte opp gullet i liten bakke med en kanonbra bronse i 120-metersbakken. En utrolig prestasjon. Med laggull til uka, nå, så vi vossingen dra hjem fra lekene som den store norske vinneren. Dagboka liker det, Lars, dagboka liker det.

Ellers har det så vidt dagbladet vet vært en stille søndag. I hvert fall her i det høye nord. Andre steder er det ikke like rolig, men det kan dessverre ikke dagboka ta noe ansvar for. 15 drepte i Nigeria p.g.a. Muhammed-karikaturene, leser vi på VG Nett. Det er drøyt. Som en vis mann sa det; "tegn noen tegninger og de dreper hverandre." De dreper ikke OSS, de dreper HVERANDRE. Den vise mannen er dagbokas pappa, og han har helt rett. Dagboka synes det er drøyt.

Dessuten publiserer dagboka, som du ser, tre bilder i dagens dagbok. Dagboka har tre gode grunner til det, en til hvert bilde: Den første tegningen er her for å påpeke noe som er på grensen til verdens største hykleri. Mens muslimer over hele verden protesterer mot karikaturene som "sjokkerte" alt og alle, pøser man i flere av de største muslimske avisene på med mot-kampanjer, der man viser tegninger som fremstiller oss europeere som umoralske svin, som har dyresex og som ikke vet hvem faren er fordi morra har ligget med så mange. Og selvfølgelig får jødene svi, de som ikke en gang har noe med karikaturene å gjøre. Her er Anne Frank framstilt i Arabisk Europeiske Liga, i seng med Hitler. Dagboka sitter og lurer litt på hva man egentlig tenker med, noen av disse folka.

Den andre tegningen er dagbokas egen Jesus som homofil. Dagboka skal være den første til å innrømme at kristne ikke har all verdens grunn til å rope ut om blasfemi og krenkelser, slik man ofte har oppført seg mot nettopp homofile og andre type mennesker. Likevel føler dagboka at noen, hvem det enn er som har tegnet dette, fremstiller Jesus på en utrolig gal og lite respektfull måte her. Likevel - dagboka overlever. I aller høyeste grad. Dagboka har ikke behov for å drepe noen eller brenne flagg, dagboka har ikke behov for å protestere i det hele tatt. Sånn er nemlig den verden dagboka lever i.

Den tredje tegningen er en av disse berømte karikaturene. Etter hva man sier er visst dette den tegningen av alle disse karikaturene som provoserer mest. Men dagboka føler altså at dette bør man kunne tåle å se uten å måtte brenne ned ting og tang. Eller drepe. Eller gå i demonstrasjonstog. Den Muhammed som du tror på trenger ikke å være en terrorist med bombe, selv om du ser en tegning av han i dagboka. Den Jesus som du tror på trenger ikke å være en homse, selv om du ser en tegning av han i dagboka. Dagboka tror vi kan innse det, uten å gå til krig mot hverandre.

Det ble en post om mange ting og tang dette her, ikke bare om Kjetil Andrè. Men dagboka føler det måtte ut. Det var deilig, nå får dagboka sove i natt også. Hvilket som skal bli usannsynlig deilig!

I tillegg må dagboka få lov å si at dagens innspill var svært mye inspirert av bloggerne Bottom Buzzer, dagboka anbefaler bloggen hans som god lesing.

Dagboka ønsker deg en fantastisk natt, måtte du drømme om OL-gull og råkkenråll!

Over.
Ut.

10 comments to “Dagboka 18. februar”

  1. alluha akhbar muhammed rashua alluah!

  1. ز من تشاء وتذل من تشا

  1. !!! تؤتي الملك من تشاء وتنزع الملك عمن تشاء وتعز من تشاء وتذل من تشاء

  1. وبضدها تتميز الأشياء

    وبضدها تتميز الأشياء

    وبضدها تتميز الأشياء

    !!

  1. Jøye meg... Noen flere som har noe vettugt å si? ;D

  1. Det ser ut som baksiden på en boks oliven!

  1. Hei bror!

    Har endelig hatt den store fornøyelse av å lese Dagboka! Meget godt skrevet; du går dine brødre en høy gang i formuleringskunsten...både i innhold og i stil.
    Sporty gjort å vise til disse Muhammed tegningene.....er jo særdeles hyggelig å få et internasjonalt snitt over kommentarene i "bloggen" sin....selvom min pc sliter litt med å tyde de tegnene som er knotet ned!
    Viktig info til flaggbrennere og andre som skulle ha et større behov for "utagerende livsførsel" enn selveste Mette Marit; kødder du med William kommer storebroren å tar deg!

  1. Hehe... Ingenting er som søsken som støtter småbrødre, asså, all ære til dem. Om det var Pål eller Christian er jeg jammen ikke sikker på, men takk uansett for fantastiske ord. Wow, man blir glad av sånt!

  1. Humm...kritiske foreldre sitter å diskuterer om det virkelig var lurt å "trykke" disse tegningene. skal holde meg anonym.

    Dagbøker er oppskrytt!

  1. Joda, foreldre er gjerne kritiske til det aller meste, så akkurat det er ikke noe nytt. Men den siste setningen der gjorde meg nesten dypt krenket og en smule bekymret. Jeg fpr si som Don Michael i Godfather II; "I gotta find out who the traitor in my family was" (fritt etter hukommelsen).