Vi fortsetter der vi slapp.

Hva så med verdens fineste lag, laget i sort og hvitt, laget i hjertet mitt?

Vi har, som sagt, åpnet veldig, veldig bra, med syv poeng på fire kamper. Til helga er det Rosenborg borte, og sannsynligvis går vi på et tap der. Braktap også, tilogmed, jeg blir iallefall ikke veldig overrasket om så skjer.

Men det er ikke noen krise. Moralen hos gutta virker drøyt fin, det ser ut som de har det bra sammen, og når Alex Valencia og Simen Brenne nå nærmer seg gamle høyder (Valencia ble kåret til årets spiller av VG i 2005, visste du det eller?) kan ting virkelig bli gøy.



Troa blir større og større på at Tippeligaen 2009 kan spilles uten at nedrykksspøkelset truer så veldig, men det er samtidig veldig tidlig å si. Nå er det uansett Rosenborg på Lerkendal på søndag, og får vi poeng der hører du et hjertelig halleluja og amen hos broder Fuglset ass.

VI BEVEGER OSS til nedrykkskampen, og jeg sier bare: Stakkars, stakkars drammensvennene mine. Godset har åpnet horribelt, og dette bærer bare en vei.

På kampene mot Start, Fredrikstad, Molde og Bodø/Glimt har de klart å kapre hele ett poeng, og det er - mildest sagt - altfor lite. Og ikke bare det: Lagene på plassene over er altså Brann, Lillestrøm og Vålerenga, og jeg har fortsatt ingen som helst tro på at noen av dem kommer til å rykke ned.

Dermed ser alt stygt ut for Vrakgodset, som møter Lyn hjemme på søndag. ALT ANNET enn tre poeng der vil bety fullstendig krise i Drammen, en krise som uansett ender med nedrykk til Adecco. Så kan de prise seg lykkelig over at det aldri har vært så enkelt å rykke opp igjen som nå.



DET HÅTTESTE nedrykkstipset akkurat nå er at Godset og Bodø/Glimt rykker ned, mens Start eller Sandefjord ender på kvalik og overlever greit der. Nå er det litt verre med kvalik, i og med at det er fire lag i kvaliken istedet for to, men det bør gå greit. I øyeblikket ligger Skeid og Nybergsund an til direkte opprykk, for å si det sånn, og det sier strengt tatt sitt.

En ting er iallefall sikkert: de neste helgene blir veldig, veldig spennende... Helt til slutt får du Liams tippetips før 5. serierunde. Følger du dette, er du garantert noen rette tippetegn på søndagstippinga, for å si det sånn...

Tromsø - Lillestrøm: U. Lillestrøm er desperate etter poeng, og gir et bra hjemmelag kamp til døra.
Aalesund - Start: H. AaFK med Rekdal er bra, mens Start går på en smell nå etter RBK-kampen, som de tapte etter å ha vært best.
Rosenborg - Odd Grenland: H. Dessverre, verdens fineste lag får det vanskelig her. Er ikke 100% sikker denne her, og hjertet protesterer, men Liam er i det realistiske modet i kveld.
Sandefjord - Bodø/Glimt: H. (Værsåsnill, la møkkalaget fra Bodø rykke ned - jo før, jo bedre...!)
Stabæk - Molde: H. Som sagt: Nå går Molde på en smell.
Strømsgodset - Lyn: B. Lyn er bra borte, og Godset er elendige. Helgas sikreste.
Vålerenga - Brann: U. To drittlag spiller drittfotball. 0-0 eller 1-1. Lett.
Viking - Fredrikstad: H. Viking slår tilbake etter noen elendige kamper.

0 comments to “Mer fotball, del II”