Athlete
Live at Union Chapel
Kjøp på iTunes
Hør på Spotify

What a pleasant round of applauce that was...
Joel Potts

Det engelske bandet Athlete har stått mitt hjerte nær siden jeg hørte låta Wires for - tja, det må vel være fem-seks år siden. Siden den gang har de gitt ut flere studioalbum, uten helt å klare å følge opp suksessen fra 2005-albumet Tourist, som faktisk gikk helt til topps på BBCs offisielle albumliste.

De siste årene har londongutta rett og slett slitt litt med å få ting til å gå rundt, og etter Black Swan fra 2009 bestemte de seg for å strippe ned konsertene sine - gjøre dem mer intime, hyggelige.

Og sist sommer bestemte de seg for å udødeliggjøre konsertopplevelsen, da de spilte inn helaftenen fra Union Chapel i Nord-London. Det er jeg glad for at de gjorde.

For deg som ikke har hørt mye av Athlete tidligere, er denne live-plata en svært hyggelig måte å hilse på dem på. De tolv låtene er et godt utvalg av deres aller beste, strippet ned på en måte som er behagelig å høre på og som er lett å like.

For oss som har hørt på dem en stund, er disse nye versjonene av sangene deres gledelig å høre. Spesielt gøy er det å høre de gamle hitene fra 2003-albumet Vehicles & Animals, som blir noen helt andre låter akkustisk. Samtidig er det noe sjarmerende med vokalist Joel Potts' prating og spøking mellom låtene.

Om det skulle være noe å trekke på, er det at et par av låtene blir fryktelig like de versjonene jeg har hørt tidligere - og derfor er lette å hoppe over. Men dette er bra. Veldig bra.

Må kjøpes: Half Light, Superhuman Touch, El Salvador, Flying Over Bus Stops

0 comments to “Athlete - Live at Union Chapel”